Sleepy Song (album) 2

Sleepy Song - Kasa-Lord


För många människor är det lättare att somna med mjuk instrumentalmusik. Även om du skulle vakna mitt i natten kan du ta hjälp av musik. Lyssna på svag volym och tänk också på att starkt ljus har en väckande effekt.


Musiken är komponerad utifrån moderna forskningsrön och är ämnad att skapa en lugn miljö och ge dig en tyngdkänsla för att få dig att försvinna in i den så livgivande sömnen.

Musiken saknar helt snabba förändringar i klangfärg, tonhöjd, ljudstyrka eller rytm för att göra den än mer avkopplande och sömngivande.


Sömnproblem får de allra flesta någon gång i livet. Det brukar vanligtvis rätta till sig av sig själv men har man långvariga sömnbesvär ska man ta kontakt med vården.

Här finns fler tips från 1177.Musikalisk illusion


Det är alltid lika spännande att försöka hitta lösningar på angenäma problem. Hur skapar man musikaliska nedåtgående rörelser i 59 minuter? Av flera skäl är det t.ex. direkt olämpligt att börja högst upp på pianot och sedan vandra nedåt tills den lägsta tangenten nåtts… Dels skulle musikstycket säkerligen bli ganska kort, dels skulle det få ett alldeles för stort omfång för att upplevas som avkopplande och sömngivande.


Så, hur gör man? Man måste helt enkelt skapa en musikalisk illusion, få igång ditt tankespel av nedåtgående rörelser och därmed skapa den tyngdkänsla som behövs för att få dig att försvinna in i den så livgivande sömnen.


Dessutom, måste musiken sakna snabba förändringar i klangfärg, tonhöjd, ljudstyrka eller rytm för att göra den än mer avkopplande och sömngivande.


Så säger moderna forskningsrön. Det är du som avgör hur det blev.
Varför står du upp i sängen? Jag räknar med att falla i sömn.